Seminarium och Hampi

Dag två... Det första som händer är att alla fem tjejer försover sig. Fem minuter innan samling ropar Annmari i panik att vi är sena. Idag var vi i alla fall på skolan igen på ett seminarium om det indiska samhället. Det var fokus på kastsystemet och vi fick mycket nya kunskaper och ett annat perspektiv på saker. Vi satt även i smågrupper tillsammans med en Indie och fick höra en personlig berättelse. Jag, Annmari och Carl-Hampus pratade med en kristen tjej som skulle bli bortgift. Henens öde låg i föräldrarnas händer och man såg verkligen hur jobbigt det var för henne... 
Vi fick även besöka skolans kapell, ett kristet men med inslag av hinduism och det indiska samhället.
Förövrigt är lunchen och middagen vi får är väldigt god med stark såklart. Vi får olika sorters rätter så det finns alltid något som faller än i smaken. 
 
Ikväll åker vi till Hampi, först 2 timmars bussresa följt av 10 timmar på ett tåg. Standarden ska inte vara särskilt hög men det kommer ändå blir spännande och lärorikt. Nu måste vi packa, duscha och handla mat. Hur internet kommer vara i Hampi vet inte så får se när nästa inlägg kommer. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0