Första dagen

Detta inlägget skulle publiceras igår kväll men internet slutade funka resten av kvällen.
 
Äntligen lite lugn och ro! Här är klockan snart tio, alltså ligger vi 4,5 timmar före svensk tid. Dagen har varit full av upplevelser och intryck. När vårt bagage hade kommit på flygplatsen kom vår minibuss som skulle ta oss till hotellet. Här uppkom den första kulturkrocken. Busschauffören ville nämligen ha upp våra väskor på taket! Hade det varit Sverige skulle troligtvis de flesta klaga, men vad ska man göra när man kommer till ett främmande land? Det är bara att gilla läget för roligt var det!
Framme på hotellet fick vi våra nycklar. Lite för trötta gick vi in och bröt ihop. Vi hade haft låga förväntningar på rummen men de var värre än vi hade trodde. Lukten av mögel, smutsiga och håriga lakan och söndrig toalett fick vissa att gråta. Klockan var dock väldigt mycket så det var bara att gå och lägga sig men vid fem, sex tiden började trafiken dra igång på riktigt. I Indien kör man inte bara snabb utan man tutar precis hela tiden och åt allt. När klockan ringde mådde vi illa men det var dags att äta frukost. Vi kan väl dock säga att frukosten inte föll oss i smaken, vitt bröd, rispudding och stark soppa. 
 
Några timmar efter frukost gick vi till shoppingcentret för ta ut pengar och kolla läget. Efter en natt och morgon i besvikelse vände allt där. Shoppingen var i topklass med märkeskläder till halva Sveriges pris. Efter lunch i magen gick vi mot skolan, Christ Junior Collage. Det var som en egen liten världs på området, grönska, tystnad och fina byggnader. Vi fick ett underbart välkomnanden av våra indiska vänner och en presentation av skolan. 
 
 
De senaste timmarna har vi ätit väldigt stark indisk middag och haft tjejkväll på rummet. Vi har börja vänja oss vid rumstandaden men om några dagar kommer vi eventuellt få flytta till skolområdet. Vi hoppas på det!
 
I övrigt har vi sett flera kossor gå mitt på stora bilvägen, tre manliga transor som flirtat med oss och flera hemlösa människor ligga mitt på trottoaren. Indien är minst sagt ett annorlunda land och vissa saker är hjärtskärande att se och då har vi ändå inte sett det värsta...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0